VAN SOMMELIER TOT WIJNCONSULENT

Delivino bestaat sinds 1997 en is gelegen in Maldegem, net tussen Brugge en Gent. Drie jaar geleden verhuisden we vanuit het centrum van Maldegem naar het Industrieterrein. Daar zijn we voor iedereen beter toegankelijk met een parking vlak voor de deur.

Met ruim 20 jaar ervaring in de horeca-sector, eerst als sommelier en daarna als wijnconsulent , willen we u alleen maar het beste bieden. Naast een aantal Franse klassiekers, vindt u bij ons een breed pallet aan wijnen uit de hele wereld. Naast Frankrijk, Italië en Spanje vindt u in ons gamma nu ook wijnen van Griekenland, Libanon, en Portugal, maar ook Zuid-Afrika, Australië, Zuid-Amerika en zelfs de USA komen aan bod.

Wijn importeren is een heel boeiende activiteit. Er wordt heel wat afgereisd om nieuwe wijnen te ontdekken. Bij deze nieuwe wijnhuizen ontdekken we ook de couleure locale, en de lokale gastronomie, wat dan ook een meerwaarde biedt naar de wijnen toe. Bij terugkomst wordt dan na een blinde proeverij de balans opgemaakt en worden de wijnen geselecteerd.

Het blijft onze filosofie om ruim 75% van onze wijnen rechtstreeks in te voeren en dit resulteert in een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding en een nauwe band met de wijnmaker. Bij het selecteren van onze wijnen komen voor ons de authentieke druivenrassen en het terroir op de eerste plaats.. Ook letten wij op een ecologisch werkwijze van de wijnmaker. U vindt dan ook bij Delivino een mooi aanbod van biologische wijnen.

Uiteraard maakt wijn ook deel uit van de gastronomie. Daarom adviseren we u graag bij de wijnkeuze aan tafel. Hebt u bezoek of een zakendiner? Contacteer ons dan gerust voor advies bij uw wijnkeuze. Ook lenen wij u graag onze wijnglazen voor uw feestjes of bedrijfsevenementen…

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste trends op wijngebied of van onze events@delivino? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.